www.ALTRANSLATION.com
Dutch Nederlands
  Vertaler in Kamperland Zeeland
English Engels
  Uw betrouwbaar adres voor al uw vertalingen
German duits
Welkom op onze website, waar u alles vindt over vertalen, vertalers en vertalingen
Navigatiesite
Trados 7 Freelance
Home
Over ons
Vertaling
Tolken
Tolk
Gerechtstolk
Machinale vertaling
CAT-Translation
Categorie-vertaling
Categorie-tolken
Vraag vrijblijvend uw offerte via : info@altranslation.com
Onder vertaling
verstaat men ook:
Geschiedenis
Problematiek
Filosofische implicaties
Literaire vertaling
Computer ondersteunende en machinale vertaling
Auteursrecht
Kwaliteitsnormen voor het vertaalproces
Specificaties
Weblinks
vertaling-prijzen
Contact
Links
Trados 7 Freelance
  De belangrijkste onderdelen van Trados 7 Freelance:

  1.Translatorís Workbench
  2.WinAlign
  3.Multiterm
  4.Tag Editor

Translatorís Workbench

Workbench is een systeem voor opslag en hergebruik van vertalingen, die zijn gemaakt door vertalers. De technologie is in staat de vertalingen vast te leggen, op te slaan en weer te gebruiken. Deze technologie is niet te verwarren met een machinale vertaling, die vaak onvoldoende resultaten oplevert. Bij gebruik van Translation-Memory gaat het om het doeltreffend en geautomatiseerd hergebruik van vertalingen , die handmatig zijn gemaakt.

WinAlign

WinAlign is een tool in Trados Freelance dat vertalingen uit voorgaande projecten zo voorbereid, dat De Trados Translatorís Workbench ze weer kan gebruiken als vertaaleenheden.

Multiterm

Multiterm is een tool voor terminologiebeheer.Met deze speciale toepassing voor het gegevensbestand kunt u via de computer terminologie invoeren, opslaan, afroepen en onderhouden. Een interface bij Translator;s Workbench maakt de herkenning van in Multiterm ingevoerde terminologie in de Translatorís Workbench mogelijk.

TagEditor

Trados TagEditor is het ingebrachte tool in Trados voor de vertaling van websites en andere met tags voorziene DTP-formats. Ze ondersteunt eveneens Powerpoint- en Exel-bestanden.Ze scheidt de formattering van de tekst en beveiligt tags, zodat vertalers zich op de tekst kunnen concentreren. TagEditor controleert zelfs tags door middel van verschillende verificatiemodules op een correcte syntax als de vertaling in het oorspronkelijke bestandsformaat wordt teruggebracht.

Wat is een Translation Memory?

Translation-Memories ( TMs ) zijn databanken, waarin vertalingen worden opgeslagen. Ze worden ook wel vertaalgeheugens of vertaalarchieven genoemd. Translation Memories zijn figuurlijk gesproken niet meer dan twee overeenkomende dossierkasten , waarin alle gemaakte vertalingen tot dan toe in de brontaal of in de doeltaal zijn opgeslagen.

De werking van TMs

TMs worden als hulpmiddel voor vertalers gebruikt om de al een keer vertaalde zins-of segment-paren geen tweede keer te moeten vertalen. Als een vertaling al eens in Translatorís Workbench werd vertaald en als in de volgende vertaling een soortgelijke of identieke zin staat, dan hoeft deze niet meer te worden vertaald maar kan ze direct worden overgenomen of verder worden bewerkt.
Translator’s Workbench in de praktijk (vervolg)
-------------------------------------
< vorige >|<volgende>
| Home | Over ons | Links | Contact |  
Copyrights © 2011 ALTRANSLATION.COM (Alle rechten voorbehouden)